Jak odświeżyć tytuł/opis strony publikując ją ponownie na Facebook’u?

19-03-2012, Kategoria Social Media

thumb
Wbrew pozorom, to bardzo częsta sytuacja. Publikujesz na Facebook’u link do swojej strony w pośpiechu, po czym zauważasz błąd w jej tytule lub opisie. Szybko usuwasz link z tablicy, poprawiasz stronę i publikujesz ponownie. A tutaj niespodzianka – Facebook zapamiętał (cache) sobie treści z poprzedniej publikacji – i nadal widać tam błąd. Owszem, klikając tytuł lub opis strony podczas publikowania linku możesz je wyedytować. Ale jeżeli inny użytkownik kliknie „Udostępnij” albo doda link od nowa – znowu będzie widać stare dane. Możesz też użyć innego adresu URL publikując link – np. dodając jakiś nieistotny parametr. Ale Facebook potraktuje to jako osobną stronę i zacznie liczyć „lajki” od zera. Co zrobić,...

Ta strona wykorzystuje pliki typu cookie. Jeżeli nie wyrażasz zgody na ich zapisywanie, wyłącz ich obsługę w ustawieniach swojej przeglądarki. zamknij